dilluns, 30 de desembre del 2013

Oci i temps de lleure en temps de postguerra


Viatgem a la Barcelona de l'any 42, a Espanya ja s'ha acabat la guerra civil i ens trobem a l'etapa coneguda com a postguerra.

La vida quotidiana continua i s'ha de fer front a la nova i complexa situació política, social i econòmica que es presenta. Gran part de la societat de Barcelona es troba en crisis econòmica però molts altres s'enriqueixen gràcies a l'estraperlo.

És moment de mostrar que les coses milloren, o almenys, s'ha de fer creure al poble que així és, per aquest motiu, a la ciutat de Barcelona s'eliminen antigues festivitats que no eren del gust del règim i es presenten nous entreteniments. Amb aquesta finalitat, es van crear noves activitats que en el seu moment van tenir una bona acceptació. Un bon exemple és el “Salón de la Moda” on es mostraven vestits que gran part de les dones de la ciutat Condal no podien, ni tan sols, somiar amb comprar o lluir.


Un altre gran entreteniment van ser els Encants o el Mercat de Sant Antoni que es va transformar en un famós mercat de segona i tercera mà on es podia trobar de tot a un preu molt assequible per a la gent que no disposava del suficient poder adquisitiu per comprar a uns altres establiments. Però, el més curiós de tots els entreteniments que van sorgir durant l'època de la postguerra va ser la popular “cursa de cambrers” que va aconseguir fer-se molt famosa i despertar molta curiositat i expectació tant al gremi com en els ciutadans, ja que, es celebrava als carrers de la ciutat i a la Rambla de Barcelona.

Una bona imatge d'aquest popular esdeveniment és la foto que es va utilitzar com a cartell publicitari per promocionar el concurs on apareix un cambrer amb la tradicional ampolla i got que havien de ser transportats sense que aquests caiguessin a terra.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada